تفکیک زمین به چه صورت است؟

خلاصه آنچه در این مطلب آورده شده است:

تفکیک زمین یعنی تقسیم زمین به قسمت های کوچک. در افراز سهم شرکا به طور مجزا محاسبه می شود ولی در تفکیک شرکا نسبت به سهم خود در قسمت های تقسیم شده سهم دارند. در ادامه اصطلاحات حقوقی که در کار تفکیک زمین با آنها مواجه می شوید را به مختصر توضیح داده ایم.

شما برای هرگونه مشاوره در این زمینه می توانید از متخصصان سایت ما استفاده کنید و با خیال راحت کارتان را به ما بسپارید 🙂 همین حالا اینجا کلیک کنید و تماس بگیرید 

 

خب، حتماً شما یک زمینی دارید که می خواهید برای تفکیک آن اقدام کنید جای مناسبی آمده اید. باید بگوییم شما خوش شانس هستید که در دنیای بزرگ اینترنت ما را پیدا کرده اید و اینجا هستید.سایت نقشه برداری علاوه بر مطالب مفید می تواند با نیروی کار مجرب شما را به بهترین شکل همراهی کند.

یک نمای کلی از مراحل کار تفکیک را باهم مرور می کنیم سپس در ادامه هر یک را شرح می دهیم:

  • طبق ماده 150 قانون ثبت، درخواست تفکیک به اداره ثبت ارسال می گردد.
  • ادارات ثبت اسناد طبق نقشه تایید شده توسط شهرداری باید اقدام به تفکیک زمین های واقع در محدوده شهری بکنند

برای تهیه این نقشه نیاز به یک مهندس نقشه بردار کاربلد و باتجربه دارید تا نقشه شما توسط ارگان های مورد نظر تایید شود.

اگر بخواهیم یک نقشه بردار عالی را به شما معرفی کنیم، او کسی نیست جز

مهندس نقشه بردار محمد علیخانی 🙂

یک نقشه بردار استثنائی در زمینه تهیه نقشه های تفکیکی !

 

تفکیک زمین به چه صورت است؟

اول از همه می خواهیم به سراغ معنی تفکیک برویم.

تفکیک و افراز زمین
تفکیک و افراز زمین

تفکیک زمین چیست؟

شما یک زمینی دارید به صورت مشاع یا غیر مشاع است. یعنی این زمین را با کسی شریک هستید یا اینکه شریکی ندارید. می خواهید این زمین را تفکیک کنید یعنی به قسمت های کوچک تقسیم کنید. دقت کنید اگر شما شریکی داشته باشید در تفکیک زمین نیازی نیست حتماً همه شرکا باشند. یا همه شرکا درخواست تفکیک داده باشند. زیرا در تفکیک، همه شرکا به اندازه سهم خود در تمام قسمت های تقسیم شده سهم دارند.

در تفکیک مال غیر منقول است. قطعات تفکیک شده به صورت جداجدا سند مالکیت مفروزی دریافت می کنند و سند اولیه باطل می شود. در تفکیک زمین اگر به هر دلیلی یکی از شرکا اعتراض داشته باشد، تفکیک متوقف می شود.

تفکیک زمین به دو صورت است:

تفکیک عرصه و تفکیک اعیان

در تفکیک عرصه بعد از تفکیک ملک هیچگونه ارتباط حقوقی و فیزیکی ندارد. هر کدام ملک مستقل هستند.

در تفکیک اعیان ارتباط فیزیکی قطع نمی شود.

ممکن است در زمان تفکیک کلمات زیادی بشنوید. از جمله: افراز، مشاع ارادی، مشاع قهری، تقسیم ترکه و…

اینجا اشاره کوتاهی به معنی هرکدام از آنها می کنیم تا شما بهتر بتوانید از مطالب استفاده کنید.

افراز چیست؟

در افراز هم مثل تفکیک تقسیم صورت می گیرد ولی علاوه بر تقسیم سهم هرکس نیز مشخص می شود. پس در افراز همه شرکا باید حضور داشته باشند. در ضمن اگر صاحب ملک یک نفر باشد دیگر از اصطلاح افراز استفاده نمی شود. افراز فقط شامل ملک مشاع می باشد. در افراز بعد از تقسیم ملک شراکت از بین نمی رود. هریک از شرکا به اندازه سهم خود در هر قسمت شریک هستند.

افراز ممکن است در زمانی رخ بدهد که شرکا با هم اختلاف دارند. اگر در حین افراز شرکا اعتراضی داشته باشند، اعتراض وارد نمی شود. عملیات افراز ادامه پیدا می کند. شخص معترض می تواند در فرجه قانونی اعتراض خود را اعلام کند.

مشاع ارادی چیست؟

مشاع ارادی یعنی اینکه شما به طور اختیاری با چند نفر شریک می شوید. مانند شراکت در کار.

مشاع قهری چیست؟

مشاع قهری در مقابل مشاع ارادی است یعنی شما هیچ نقشی در ایجاد شراکت نداشتید. مانند شراکت چند وارث.

تقسیم ترکه چیست؟

تقسیم ترکه، به تقسیم اموال فرد فوت شده بین وراث تقسیم ترکه می گویند. این تقسیم بندی شامل تفکیک یا افراز نمی شود.

کار تفکیک زمین خود را به یک متخصص بسپارید تا تمام ضوابط رعایت شود. برای مشاوره با مهندسان و کارشناسان رسمی دادگستری در امو ر ثبتی اینجا کلیک کنید.

مهندسین مشاور شرکت نقشه برداری
مهندسین شرکت نقشه برداری
نقشه برداری با قیمت کم

چگونه باید درخواست تفکیک زمین کنید؟

طبق ماده 150 قانون ثبت، درخواست تفکیک زمین به اداره ثبت ارسال می گردد. در تقاضا نامه ای که ارسال می شود باید ارزش ملک شما براساس معاملات قیمت روز مشخص شود. شما باید به عنوان کسی که درخواست تفکیک زمین را دارید هزینه آن را پرداخت کرده باشید.

در مورد افراز، طبق ماده 1 قانون، مصوبه 1357 باید به واحد ثبتی محلی مراجعه کنید. در افراز اگر ملک ثبت شده باشد، مرجع آن اداره ثبت محلی است که ملک در آن قرار دارد.

اگر ملک ثبت نشده باشد، مرجع آن دادگاه عمومی محل است.

نحوه تفکیک زمین سند دار

املاک سنددار به دو صورت هستند:

املاکی که نقشه آنها ثبت شده باشد. در این صورت مساحت و ابعاد مشخص است.

املاکی که نقشه آنها ثبت نشده است. در این صورت شما به یک مهندس نقشه بردار نیاز دارید تا ملک شما را بررسی و تعیین مساحت کند. مهندس نقشه بردار اندازه های ملک را مشخص می کند. حالا شما یک نقشه ی معتبر برای ارائه به شهرداری و اداره ثبت و شروع کار خود دارید.

جهت انجام کار نقشه برداری خود با مهندسین ما تماس بگیرید تا با نهایت دقت و سرعت عمل نقشه شما را تهیه کنند.

طرح درخواست تفکیک زمین به چه صورت است؟

مالک زمین و یا کسی که از طرف مالک به عنوان نماینده خوانده می شود، نقشه تفکیکی را تهیه می کند. اگر نیاز به تهیه نقشه دارید، مهندسان نقشه بردار ما آماده ی خدمت رسانی به شما هستند. جهت برقراری تماس کلیک کنید. فرم مخصوص تفکیک زمین را پر می کند. این فرم را باید از دفتر اسناد رسمی بگیرید. بعد از گرفتن تایید از دفتر خانه، فرد مزبور نقشه تفکیک را به همراه فرم پر شده به اداره ثبت تحویل می دهد.

برای گرفتن نقشه تفکیک زمین چند روش وجود دارد

1) مراجعه به شهرداری

شما به شهرداری می روید و نقشه تفکیکی که خودتان در نظر دارید به شهرداری می دهید تا تایید کند. شهرداری سه ماه فرصت دارد تا نقشه پیشنهادی شما را تایید کند.

2) مراجعه به دفتر اسناد رسمی

شما می توانید به دادگاه یا اداره ثبت اسناد محل خود مراجعه کنید. در نظر داشته باشید در دفتر اسناد رسمی و دادگاه زمانی می تواند تفکیک زمین را انجام دهد که نقشه تفکیک شما توسط شهرداری تایید شده باشد. اداره ثبت بعد از اینکه نقشه تایید شده را از شهرداری دریافت کرد، سپس صورت­مجلس تفکیکی را تنظیم می کند و تفکیک صورت می گیرد.

شما با نقشه تایید شده و مدارک مالکیت خود و سایر شرکا به دفتر اسناد رسمی مراجعه می کنید از آنها به اداره ثبت اسناد معرفی می شوید. ملک شما توسط نقشه بردار اداره ثبت بازدید می شود. سپس کارهای تفکیک زمین شما صورت می گیرد.

3) مراجعه به دادگاه

شما در دو صورت می توانید به دادگاه مراجعه کنید.

اینکه شما با شریک های خود در خصوص تفکیک و افراز به توافق نرسید. در این صورت شما به دادگاه مراجعه می کنید و با طرح دعوای الزام مالک یا مالکین مشاع به افراز ملک اقدام می کنید.

در مورد دوم شما وقتی به دادگاه مراجعه می کنید که شهرداری بعد از گذشت مدت سه ماه هنوز تایید کتبی برای شما ارسال نکرده باشد. شما می توانید طبق ماده 154 قانون ثبت به دادگاه مراجعه کنید تا برای تفکیک زمین شما اقدام شود.

نقشه بردار برای تفکیک زمین
نقشه بردار برای تفکیک زمین
نقشه بردار و کارشناس امور ثبتی در تفکیک زمین

نحوه محاسبه تفکیک زمین

علاوه بر هزینه تفکیک زمین، عوارض تفکیک زمین هم دارید که توسط شهرداری محاسبه می شود. وقتی شما برای تفکیک زمین خود به شهرداری مراجعه می کنید، شهرداری با توجه به مقررات، عوارض تفکیک شما را محاسبه و دریافت می کند. هزینه عوارض با هزینه تفکیک جدا است.

محاسبه هزینه با توجه به کاربری های مختلف به صورت زیر می باشد.

1) هر مترمربع اراضی با کاربری مسکونی با 10% قیمت منطقه ای روز دارایی محاسبه می شود.

2) هر مترمربع تفکیک زمین تجاری و صنعتی 100% قیمت منطقه ای روز دارایی محاسبه می شود.

3) در خصوص سایر کاربری ها اگر زمین شهری برای خدمات عمومی واگذار گردد، 10% قیمت منطقه ای روز دارایی برایش محاسبه می شود.

هزینه برای تفکیک زمین زیر 500 متر

تفکیک زمین زیر 500 متر اگر حد نصاب تفکیک را رعایت کنید مشکلی ندارد.

با توجه به تبصره 3 ماده 101 قانون شهرداری به زمین های زیر 500 متر هزینه و قدرالسهم تفکیک زمین تعلق نمی گیرد.

اگر ساختمان شما به صورت مجزا با ساختمان های دیگر در یک زمین ساخته شده باشد، اگر شهرداری عرصه شما را غیر قابل تفکیک بداند، در این صورت اداره ثبت فقط می تواند اعیان ساختمان ها را تفکیک کند. اگر دارای مشترکات نباشند یعنی راهرو یا انباری، آب و برق مشترک نداشته باشند، در این صورت اداره ثبت اسناد می تواند نسبت به تفکیک عرصه و اعیان آن اقدام کند.

تفکیک عرصه و اعیان
تفکیک عرصه و اعیان
تفکیک آپارتمان با محمد علیخانی

شما با مراجعه به سایت نقشه برداری می توانید با مطالعه مقالات مرتبط و دریافت راهنمایی های لازم مراحل تفکیک زمین خود را به درستی انجام دهید.

علاوه بر آن با توجه به ساخت و سازهای معتبر و تعداد پروژه های انجام شده، به شما کمک می کنند تا آنچه را که می خواهید بسازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست