کاداستر در نقشه برداری چیست؟ خدمات کاداستر

خلاصه مطلب کاداستر:

در گذشته نبود یک سیستم علمی تخصصی و یکپارچه در مشخص کردن حدود زمین ها، اراضی، معادن و دریاهای کشورها، باعث اختلافات و کلاهبرداری های زیادی می شد. اما امروزه با استفاده از روشی نوین و تخصصی به اسم کاداستر برای کلیه نقشه های ثبتی یک کشور، بسیاری از این مشکلات حل شده است و همه مشخصات مربوط به اراضی و معادن قانونی و اصولی شده است. امروزه تهیه نقشه کاداستر کمک شایانی به مالکین زمین ها می کند.

تیم تخصصی سایت نقشه برداری پروژه های کاداستر را در سریع ترین زمان ممکن و با دقتی بی نظیر انجام می دهند. اگر شما نیاز به کارشناس رسمی دادگستری و یا مهندس نقشه بردار دارید اینجا کلیک کنید و از توانایی خارق العاده مهندسان و کارشناسان ما استفاده کنبد.

حدنگار کاداستر
حدنگار کاداستر
حدنگاری کاداستر با مهندس محمد علیخانی

کاداستر چیست؟

برای  اینکه بدانیم کاداستر چیست  ابتدا باید واژه آن را تعریف کنیم. ریشه اصطلاح کاداستر از کلمه یونانی کاتاستکین گرفته شده است. واژه کاتاستکین به معنی لیست و دفترچه است و در واقع باید بگوییم نوع کارکرد سیستم حدنگار کاداستر با معنای اسم آن بی ارتباط نیست. کاداستر در انگلیسی cadastre نوشته می شود. طبق تعاریف فدراسیون بین المللی نقشه برداری (FIG)  یعنی یک سری نقشه برداری یا حدنگاری ثبتی دارای ارزش حقوقی، که توسط مهندس نقشه بردار کاداستر انجام می شود. سپس بر اساس آن برای املاک مختلف سند مالکیت صادر می کنند. در واقع سیستم کاداستر یک سری اطلاعات جغرافیایی و حقوقی از املاک یا اراضی یک محدوده تهیه می کند و سپس آنها را به صورت طبقه بندی شده و منظم در اختیار افراد می گذارد.

در طبقه بندی اراضی به صورت سیستم کاداستر، محدوده های مالکیت اشخاص و دولت، و کروکی زمینها و اطلاعات حقوقی مربوط به اراضی ذکر می شود. تا هم موقعیت و میزان قلمرو املاک مشخص باشد و هم مقدار و ارزش آن ها تعیین شود. به طور کلی این سیستم ارزش زمین های یک کشور و اطلاعات حقوقی و ثبتی و موقعیت و چگونگی مالکیت آن ها را مشخص می کند. نظام کاداستر در ابتدا در کشور فرانسه با همین اهداف ذکر شده مطرح و اجرا شد و در همین راستا، سالهای زیادی است که سیستم اراضی و املاک و ثبت کشور فرانسه از نظم و شالوده بسیار بالایی برخوردار است. تاریخچه ثبت املاک تحت نظام کاداستر در کشور ما به سال ۱۳۵۱ و تصویب ماده ۱۵۶ قانون ثبت اسناد و املاک کشور بر می گردد.

در سال ١٣٦٨ اداره کل کاداستر، برای اجرای طرح کاداستر کشور، به عنوان زیر مجموعه اداره ثبت اسناد و املاک کشور تاسیس شد. ولی در واقع اجرای این ماده از سال ١٣٧٩ شروع شده است. در سال ۱۳۷۹ قوه قضاییه در راستای این ماده، آیین نامه حدود، وظایف و تشکیلات تهیه نقشه املاک به صورت کاداستر را تصویب و به اداره کل کاداستر کشور در سازمان ثبت اسناد و املاک ابلاغ کرده است.  اگر هرگونه سوال در مورد کاداستر و روش اجرای آن دارید، با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

کاداستر چیست
تاریخچه کاداستر
کاداستر چیست

مزایای اجرای سیستم کاداستر:

در واقع اجرای نظام کاداستر زمین ها و اراضی، به خاطر حفظ حقوق مالکیت افراد و دولت، جلوگیری از سوء استفاده ها و کلاهبرداریهای مختلف و رعایت اجرای قانون است. چرا که معمولا همیشه بر سر مالکیت یا تفکیک اراضی اختلافات و دعاوی حقوقی و قضایی زیادی وجود دارد. سیستم کاداستر مالکیت افراد را تثبیت می کند، به نظام ثبت اسناد و املاک می‌بخشد و خطاها و اشتباهات را در این زمینه از بین می برد. یکی از مزایای سیستم کاداستر این است که به هنگام اختلافات ملکی، از این روش برای تعیین حدود مالکیت اراضی دو طرف دعوی استفاده می‌کنند تا قضاوت برای احقاق حق بهتر صورت گیرد.

بنابراین کلاهبرداری ها در این صورت کاهش پیدا می کند و حق و حقوق افراد حفظ می شود. همچنین هنگامی که برای ثبت اراضی یک منطقه از این سیستم استفاده شود، خرید و فروش و نقل و انتقالات و استعلامات در حوزه املاک خیلی سهل تر و آسان تر انجام می شود. وقتی تحت نظام کاداستر مالکیت و حدود و موقعیت‌های آنها مشخص می شود، به هیچ عنوان پدیده ای به نام زمین‌خواری صورت نمی گیرد.

 

روشهای اجرای سیستم نقشه برداری کاداستر:

مراحل اجرای نقشه کاداستر توسط مهندس نقشه بردار کاداستر به شرح زیر است:

1-اجرای شبکه بندی اصلی تجهیزات: نصب پایه ها و دوربین به صورتی که کل منطقه مورد نظر تحت دید دوربین نقشه برداری باشد

2-اجرای شبکه بندی فرعی کار: تعیین مختصات و مشخصات جغرافیایی ملک هدف برای شروع کار

3-انجام عکس برداری هوایی: عکس برداری با دستگاههای مخصوص در هوا، برای زمین هایی که مساحت آن ها زیاد است و ثبت موقعیت آن ها به صورت زمینی درست در نمی آید

4-تهیه پلاک ثبتی: ثبت اطلاعات مربوط به زمین بر روی دستگاه رایانه و در قالب فایل های کامپیوتری و انجام جانمایی پلاک ثبتی

5- به دست آوردن و اندازه گیری نقاط کنترل روی زمین: تثبیت نقاط ثبت شده حاصل از نقشه برداری هوایی روی زیمن

مزایای کاداستر
مزایای کاداستر
به چه علت از کاداستر استفاده می شود؟

6-تبدیل عکس های به دست آمده به نقشه: تبدیل عکسهای گرفته شده با دستگاههای فتوگرامتری به نقشه اصولی کاداستر

7-انجام عملیات تکمیلی زمینی: تعیین کردن همه زوایای زمین و برطرف کردن کلیه نقص های پیش آمده

8-اسکن کلیه دفاتر املاک: تهیه، نگهداری و اسکن تمامی اطلاعات زمینها در واحدهای ثبتی

9-مرحله ایجاد لایه عرصه: بررسی مقایسه و تطبیق حدود املاک و اراضی بر روی نقشه با داده های ثبت شده در بانک اطلاعات

10-اجرای سیستم یکپارچه سازی اطلاعات: تهیه نقشه کاداستر و تهیه پلاک نیمه اتوماتیک از ملک و زمین مورد نظر

11-پیاده سازی اطلاعات به دست آمده: به روز رسانی نقشه های کاداستر تهیه شده در واحدهای ثبتی مربوطه

 

انواع کاربردهای سیستم نقشه برداری به روش کاداستر:

توضیح دادیم که نقشه برداری ثبتی به این روش شامل مراحل و عملیاتی است که به صورت تخصصی توسط مهندسان نقشه بردار، شرکت‌ها و تیم‌های حرفه‌‌ای نقشه برداری انجام می شود. این فرایند شامل تهیه نقشه های معتبر و مهندسی شده از اراضی، معادن، مزارع، دریاها و مراتع کشور است. این اراضی و معادن دارای مالکیت خصوصی یا دولتی هستند. کاداستر در انواع متفاوتی ارائه میشود که خلاصه ای از آن را برای شما شرح می دهیم:

١-کاداستر شهری cadastre urban:

برای مشخص سازی موقعیت و محدوده املاک، خیابان‌ها، کوچه‌ها و معابر یک شهر و روستا ، به همراه آوردن همه مشخصات ملکی و ثبتی آن ها به کار می رود. در این روش به جمع آوری اطلاعات توصیفی املاک و تکمیل فرم کاداستر شهری می پردازند. شامل: نام محله، آدرس قطعه، نام و نام خانوادگی مالک، نام پدر، نوع مالکیت، نوع کاربری، تعداد شرکاء و … مطابق با دستورالعمل های موجود

٢-کاداستر مالی cadastre fiscal:

جمع آوری اطلاعات املاک، برای اداره مالیات کشور، جهت تعیین میزان املاک افراد و روش اخذ مالیات از آن ها را کاداستر مالی می گویند

نقشه کاداستر
تهیه نقشه کاداستر برای امور ثبتی
تهیه نقشه کاداستر نقشه برداری ثبتی

٣-کاداستر زراعی cadastre  agricultural:

همانطور که از اسمش پیداست شامل تعیین موقعیت و محدوده زمین های زراعی و کشاورزی به همراه مشخصات ملکی و ثبتی آنهاست

٤-کاداستر جغرافیایی geographical cadastre:

تعیین حدود جغرافیایی و مشخص کردن مجموعه جغرافیای سیاسی، انسانی و طبیعی را کاداستر جغرافیایی می گویند

٥-کاداستر آبیcadastre  watery:

در این روش، از سیستم کاداستر برای تعیین حدود مرزهای آبی یک کشور و میزان نفوذ کشورها به حریم آبی همدیگر استفاده می کنند

٦-کاداستر سیاسیpolitical cadastre :

کاداستر سیاسی یعنی تعیین محدوده مرزهای بین المللی یک کشور، و هم چنین محدوده استان ها، شهرها و روستاهای آن کشور

٧-کاداستر جامعmultipurpose cadastre  :

می توان گفت هنگامی که از کلیه زمین های یک کشور، نقشه های جامع و همه جانبه از موقعیت ملکی و ثبتی، مالی، جغرافیایی، اجتماعی و…  تهیه شود، یک کاداستر جامع یا چند منظوره و کاربردی گردآوری شده است. کاداستر جامع معمولا با هدف اجرای برنامه های اقتصادی و عمرانی و انجام خدمات اجتماعی تهیه می شود.

گروه حرفه ای انجام خدمات کاداستر
گروه حرفه ای انجام خدمات کاداستر
انجام نقشه برداری حرفه ای کاداستر

لازم به ذکر است که انجام این کار، باید توسط گروه های تخصصی نقشه برداری انجام شود تا کار با کیفیت و طبق اصول مهندسی ارائه شود و خطا و اشتباه در آن به مرز صفر برسد. زیرا اگر در انجام این کار خطاها و اشتباهات غیر تخصصی صورت بگیرد، پی آمد های سنگین و هدر رفت هزینه بسیاری را خواهد داشت.

گروه نقشه برداری به سرپرستی مهندس محمد علیخانی، آماده ارائه خدمات در همه زمینه های اجرایی سیستم نقشه برداری کاداستر، با مناسب ترین هزینه و مهارت بسیار بالا در اقصی نقاط کشور و به خصوص تهیه نقشه کاداستر تهران، کرج و قزوین می باشد. امیدواریم با این نوشته، توانسته باشیم اطلاعات مفیدی از مزایای کاداستر در اختیار شما قرار داده باشیم و به شما در تصمیم گیری برای انتخاب گروه حرفه ای نقشه برداری کمک کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست