خلاصه ای از مطلبی که می خوانید:
نقشه برداری راه یکی از رشته های علوم مهندسی می باشد که لازمه هر عملیات ساخت و ساز در راهسازی است. نقشه برداری راه را نقشه برداری مسیر نیز می گویند. یک پروژه راهسازی هنگامی به موفقیت می رسد که تیم نقشه برداری آن بتواند در مراحل طراحی و اجرای پروژه، محاسبات جانمایی و طراحی سایت و زمین شناسی به خوبی ایفای نقش کند.
نقشه برداری راه
نقشه برداری راه شامل عناوین گوناگونی می شود. از جمله نقشه برداری در پل سازی، نقشه برداری مسیر راه آهن، نقشه برداری در راهسازی، نقشه برداری در مسیر راه، نقاط اجباری در راهسازی، محاسبه پاشنه کار در راهسازی و … برای کار نقشه برداری مهندسین نقشه بردار راه لازم هستند و مهندسین نقشه برداری باید در این موارد خاص خبره باشند. با اطلاع از این که پروژه های عمرانی نیاز زیادی به اقدامات نقشه برداری دارند، پیدا کردن یک تیم نقشه برداری خوب تاثیر به سزایی در روند ساخت و ساز و کیفیت سازه دارد. برای انتخاب بهترین شرکت های نقشه بردار راه، باید دنبال شرکتی باشید که در این زمینه پروژه های مرتبط و کافی را انجام داده و دارای تجربه و مهارت کافی در نقشه برداری می باشد.
اگر کیفیت کارهای عمرانی برای شما مهم است و قصد دارید یک تیم نقشه برداری مناسب برای کار خود انتخاب کنید، میتوانید با اطمینان به سایت خدمات نقشه برداری naqshehbardari.ir مراجعه کنید. تیم نقشه برداری سایت naqshehbardari.ir به سرپرستی محمد علیخانی با دارا بودن سابقه اجرایی فراوان و همچنین بهره مندی از امکانات نقشه برداری به روز مانند انواع جی پی اس ها و تئودولیت ها میتوانند کار های نقشه برداری تمام پروژه های عمرانی را انجام دهند.
چرا نقشه برداری راه برای راهسازی ضروری است؟
همانطور که می دانید برای ساخت جاده یا راه های ارتباطی در شهرها و یا بین مناطق مسکونی، باید چند مهندس نقشه برداری برای نظارت بر پروژه حضور داشته باشند. علت این امر این است که قبل از ساخت جاده باید از اندازه ها و ابعاد و ارتفاع مکانی که قرار است در آن راه ساخته شود و نیز جنس خاک و پوشش گیاهی آن منطقه و اطلاعات مهم دیگر باخبر بود. همچنین بعد از اینکه عملیات راهسازی انجام شد و جاده در دسترس قرار گرفت، باید مشخصات جاده جدید را در نقشه ها ثبت کنند تا مورد استفاده کاربران قرار می گیرد. نقشه برداری راه در راهسازی به منظور ارائه طرح دقیق از راه ها ، زیرساخت ها ، سیستم های زهکشی آب و فاضلاب ، کابل های برق ، چشم انداز ها و مناطق مسکونی اطراف راه انجام می شود.
کاربرد نقشه برداری راه در پروژه های راهسازی
تیم نقشه برداری راه در عملیات راهسازی معمولاً در فرایند جانمایی جاده شرکت می کند. و این به خاطر یافتن بهترین مسیر ، تجزیه و تحلیل زمین قابل استفاده برای راهسازی و رد کردن موانع و مشکلات راهسازی می باشد. به طور ویژه در عملیات راهسازی ، تیم نقشه برداری راه می بایست مناطقی که لازم است در آن خاک فشرده سازی شود را تعیین کند و همچنین سطح استاندارد آن را مشخص کنند. معمولا تیم نقشه برداری راه با استفاده از اصطلاحات اصلی در نقشه برداری راه ، به مخاطبان خود یعنی مهندسین راهسازی ، اطلاعات مورد نیاز را می رسانند.
مقصود از این کار مشخص کردن مسیر صحیحی است که کمترین جابجایی را در زمین دارد. همچنین برای ساخت راه های کوهستانی باید تیم نقشه برداری راه مسیری را مشخص کند که در آن شیب جاده مناسب باشد . همچنین به دلیل خطرناک بودن رانندگی در اینگونه جاده ها باید فضایی را به عنوان احتیاط در نظر بگیرند. و قسمت هایی از کوه که احتمال ریزش یا بهمن را دارد را مشخص کرده تا در آن قسمت ها راهسازی نکنند.
اما کاربرد نقشه ها فقط به اینجا ختم نمی شود بلکه نقشه برداری راه برای انجام عملیات پل سازی ، ساخت فرودگاه ها و نیرو گاه ها و سد ها و بسیاری از طرح های عمرانی ضرورت دارد. به طور کلی هر چیزی که بر روی زمین تغییراتی ایجاد می کند باید از لحاظ نقشه کشی بررسی شود
در راهسازی، پیدا کردن مسیر برای ساخت بزرگراهها و آزادراه ها معمولاً کار دشواری است. زیرا با توجه به گسترش شهرها و ساختمان های موجود و همچنین عوارض طبیعی مانند جنگل ها و کوه و آب های سطحی باعث می شود که مسیر دچار پیچ و خم شود. اما چیزی که در راه سازی بسیار مطرح است، صاف و مستقیم بودن راه است. بنابراین نقشه برداران باید عوامل گفته شده را در نظر بگیرند تا از پیچ و خم جاده بکاهند و یک مسیر مناسب در اختیار تیم راهسازی قرار دهند.
البته موارد گفته شده فقط درباره راه های درون شهری و برون شهری است که در آن اتومبیل تردد می کند. و برای تجهیزات حمل و نقل دیگر مانند تجهیزات ریلی ( قطار ) باید نکات متناسب آن را در نظر بگیرید.
مراحل نقشه برداری راه به اختصار
هنگامی که مسیر مناسب برای ساخت یک راه انتخاب شد، نوبت تسطیح مسیر برای ایجاد راه می باشد. در این موقع یک نقشه بردار باید منطقه را بررسی کنند تا اطمینان حاصل نمایید که مسیر به اندازه کافی طبق نقشه ها ساخته شده است. این کار شامل استفاده از ابزار اندازه گیری ارتفاع می باشد که امروزه جی پی اس جایگزین آن ها شده است. جی پی اس امکان این را فراهم میکند که سطح مسیر را به منظور ایجاد هم ترازی بررسی کنند.
بعد از این که عملیات ساخت و ساز راه به پایان رسید حالا نوبت به ارزیابی های بعد از ساخت می رسد. این ارزیابی ها به منظور تعمیر و نگهداری جاده انجام میشوند و به دلیل های مختلفی انجام می شود.
در شروع هر پروژه راهسازی، یکی از کارهای مهم انجام نقشه برداری زمین می باشد. این کار به هیچ وجه از یک عملیات راهسازی حذف نمی شود. کار نقشه برداران در پروژه های راهسازی نقشه برداری زمین برای ساخت و ساز و همچنین ارزیابی مهیا بودن زمین به این منظور می باشد.آنها می توانند با استفاده از فناوری های مدرن پیشرفته ویژگی ها و ارتفاعات زمین را ارزیابی کنند و همچنین وجود موانع زیرزمینی را تعیین و خطرات کار را شناسایی کنند و با اطمینان به ساخت یک بزرگراه کمک کنند.
انتخاب مهندس نقشه بردار راه
با اطلاع از این که پروژه های عمرانی نیاز زیادی به اقدامات نقشه برداری دارند، پیدا کردن یک تیم نقشه برداری راه خوب تاثیر به سزایی در روند ساخت و ساز و کیفیت سازه دارد. جهت پیدا کردن یک تیم نقشه برداری که بتواند پیشرفت سریع و دقیق روند پروژه را تضمین کند، می بایست تجربیات و نمونه کارهای آنها گویای برتریشان باشد. اگر کیفیت کارهای عمرانی برای شما مهم است و قصد دارید یک تیم نقشه برداری راه مناسب برای کار خود انتخاب کنید، میتوانید با اطمینان به سایت naqshehbardari.ir مراجعه کنید.
تیم نقشه برداری سایت naqshehbardari.ir به سرپرستی محمد علیخانی با دارا بودن سابقه اجرایی فراوان و همچنین بهره مندی از امکانات نقشه برداری راه به روز مانند انواع جی پی اس ها و تئودولیت ها میتوانند کار های نقشه برداری و نقشه کشی تمام پروژه های عمرانی را انجام دهند. تماس با ما